kumar
kumar2

Verhaal van Kumar Gurung.


Kumar diende zijn land Nepal te verlaten door de politieke revolutie. Hij draaide een tijd mee in restaurants in Brussel en Leuven. In 2012 opende hij het sushi restaurant “Wabi Sabi” in Leuven. Ondertussen kwam er nog een tweede “Wabi Sabi” restaurant in Bonheiden, het meer Indisch geïnspireerde “Taj Mahal” en een take away restaurant “Quick Asia” in Leuven.

Kumar: “Er was veel miscommunicatie op het vlak van de regels van de regering hier in België. Zo ging het verkrijgen van een horeca toelating niet van een leien dakje. Er kwam een hoop papierwerk bij kijken. Uiteindelijk werd de toelating na enkele maanden goedgekeurd. Ik heb geen ondersteuning of hulp gekregen als ondernemende vluchteling. Ik deed het op mezelf of met de hulp van vrienden uit de Nepalese gemeenschap.”

Hij heeft advies voor opstartende zelfstandige vluchtelingen. “Heb een duidelijk project en wees creatief! Een goede kennis en kwaliteit van je producten is een vereiste, en ook de service en inrichting van je zaak spelen een cruciale rol. Na minstens 6 maanden zie je dan de eerste resultaten”, aldus Kumar.

Kumar Gurung

Wabi Sabi

Muntstraat 10, 3000 Leuven

Rijmenamseweg 230, 2820 Bonheiden

http://www.wabisabisushibar.be