Sheng Ceramic in Beringen

Onlineshop voor keramiek


Dertien jaar geleden kwam Sheng (37 jaar) van Taiwan naar België. Na studies in Brussel en werk in Antwerpen in de modewereld, wilde hij het over een andere boeg gooien. Keramiek maken, was altijd zijn passie. Hij opende in Beringen een atelier waar hij zijn droom kon waarmaken. Sinds januari 2020 heeft hij zijn eigen onlineshop met de hulp van Project AZO!.

Sheng woont en werkt in zijn atelier op een kleine boerderij in Beringen. Hij maakt handgemaakt ‘functioneel’ tafelgerief in keramiek. “Het zijn meer dan alleen maar producten voor bij het eten die ik fabriceer,” zegt Sheng. “Mensen zijn visuele dieren. We kijken eerst met onze ogen naar eten. De bedoeling is dat mijn keramiek onze eetervaring beter maakt.”

Alles wat je kan kopen bij Sheng Ceramic is handgemaakt door hem. Nochtans komt Sheng uit een totaal andere sector. Dertien jaar geleden studeerde hij in Solvay Brussels School Economics & Management, waar hij zijn diploma haalde. Hij woonde en werkte toen in Brussel in de modesector. Hij was onderdirecteur in een groot bedrijf dat veel filialen had in China.

Eigen zaak

“Ik verzorgde de contacten met verschillende bedrijven in China,” legt Sheng uit. “Enkele keren per jaar was ik er op zakenreis. Maar op een gegeven moment had ik genoeg van de mode-industrie. Ik verhuisde van Brussel naar Antwerpen en ging er naar de Academie Berchem beeldende kunsten studeren.

Daar leerde ik de kneepjes van het vak. Later verhuisde ik opnieuw naar Beringen in een huis met een gigantische tuin. Dus ik dacht bij mezelf. Waarom start ik hier niet mijn eigen atelier?”

20200113-27-AZO Tzu Sheng Ceramics

Project AZO!

Een bedrijf opstarten en uitbouwen is een boeiend maar moeilijk avontuur. Je moet immers een hele reeks lastige en complexe begrippen onder de knie proberen te krijgen.

“Samen met Project AZO! stelde ik een businessplan op,” legt Sheng uit. “Ze hielpen mij ook met het promoten van mijn eigen zaak in deze regio en op de Belgische markt. Hoe start je hier een eigen zaak op, met wie moet je dan best praten en waar moet ik gaan aankloppen? Die kritische analyse had ik echt nodig.”

20200113-20-AZO Tzu Sheng Ceramics
20200113-48-AZO Tzu Sheng Ceramics
20200113-66-AZO Tzu Sheng Ceramics

Meer informatie of iets kopen? 

Wil je meer informatie over Sheng keramiek of iets bestellen? Surf dan naar zijn online webshop https://www.shengceramic.com/

Of bezoek zijn pagina op Facebook of Instagram.

20200113-53-AZO Tzu Sheng Ceramics