Poolse Kathy opent naaiwinkel in Roeselare


Katarzyna Nowosielska (Kathy) komt uit Polen waar ze 12 jaar in een textielwinkel in Warschau heeft gewerkt. Drie jaar geleden kwam ze met haar man en dochtertje naar België in Roeselare. Sinds een maand heeft ze nu haar eigen naaiwinkel Kathy Naaister met de hulp van Project AZO!. Ze maakt voornamelijk kleedjes voor moeders met pasgeboren baby's en kinderen.

Ontwerp zonder titel

Hoe kwam je op het idee om een naaiwinkel te openen?

“Ik heb zelf kinderen, daarom weet ik hoe belangrijk een kinderwens kan zijn,” legt Kathy uit. “Al mijn kleedjes zijn 100% van katoen. Het zijn allemaal stoffen die ik uit Polen heb meegebracht uit de winkel waar ik eerder werkzaam was. Ze zijn van zeer hoge kwaliteit.”

Kathy richt zich niet alleen op kinderen. Ze maakt ook beddengoed voor volwassenen en bijvoorbeeld tote bags om te winkelen.

Knipsel
Knipsel

Hoe heeft Project AZO! je geholpen?

“Via de VDAB kwam ik in contact met het Project AZO!. Ze hadden gehoord dat ik mijn eigen textielzaak wilde starten. Werken voor een baas uit een kledingwinkel was niets voor mij."

"Mijn Nederlands is daarvoor nog niet goed genoeg. En om eerlijk te zijn, heb ik genoeg  skills en talenten om mijn eigen zaak te runnen. Ik weet exact wat ik wil doen.”

Hoe zie Kathy de toekomst?

Voorlopig heeft Kathy nog niet super veel klanten, niet abnormaal gezien haar winkel nog maar pas open is, maar ze ziet de toekomst rooskleurig in.

Contactgegevens

Ontwerp zonder titel (1)