Leerkracht met een missie

Online English Classes


Sandra Barbosa is een erg ambitieuze vrouw uit Brazilië met een passie voor taal. Een jaar geleden kwam ze naar België en nu woont ze in de buurt van Antwerpen. Met ‘Inglês no Tema Viver’ wil ze binnenkort digitaal lessen aan nieuwkomers aanbieden  die het Engels willen leren. Op termijn wil ze hier haar eigen zaak van maken.

Sandra 1

“Taal is essentieel in de verschillende levensthema’s en keuzes die we maken,” legt Sandra haar passie voor taal uit.

“Het is een sleutel die verschillende deuren opent. De filosofie van ‘Inglês no Tema Viver’ is niet alleen maar mensen te ondersteunen en motiveren in de Engelse taal. Mensen moeten zich ook kunnen ontwikkelen en expressie geven aan cultuur, hun levenservaring, dromen en verlangens.”

In Brazilië woonde Sandra in een klein dorpje niet zo ver van São Paulo. Ze was er leraar Engels en coördineerde taalcursussen tussen verschillende scholen. Ze besloot om naar Europa te komen omdat ze hier meer mogelijkheden zag. Eerst leefde en werkte ze een zevental jaar in Londen en daarna enkele jaren in Lissabon in Portugal.

 

0 (1)
Sandra

Hulp van Project AZO!

“Bij Project AZO! kreeg ik meteen een goed gevoel. Ze hebben me vooral geholpen met de papierwinkel en connecties, financiële berekeningen en het juridische aspect."

"Momenteel zoek ik halftijds werk zodat ik ‘Inglês no Tema Viver’ als zelfstandige in bijberoep kan doen. Als zelfstandige in België heb ik nood aan een ondernemingsnummer."

Zelfstandige in bijberoep

“Op korte termijn wil ik met 'Inglês no Tema Viver’mijn eigen bedrijfje oprichten met een ondernemingsnummer als zelfstandige in bijberoep . Op de lange termijn wil ik mij hierop voltijds kunnen richten."

"De Engelse taal is de meest gebruikte in de wereld op commercieel en financieel vlak maar ook bij uitwisseling van kennis en wetenschap.  Het is belangrijk om de taal te begrijpen in de context waarin ze gebruikt wordt. Deze filosofie wil ik mensen bijbrengen."