“We moesten onszelf helemaal heruitvinden en opnieuw opstarten”

Bouwen aan een eigen bouwbedrijf


Rebeca Giaquinta is een geboren Argentijnse met Italiaanse roots die sinds enkele jaren met haar man en zoon in België woont. Ze woonde en werkte 12 jaar in de Verenigde Staten en had zelfs daar haar eigen bouwbedrijf. Het gezin verhuisde naar Europa in Barcelona. Daar liep niet alles zoals verwacht en ze kwamen een betere toekomst zoeken ons land. Sinds een aantal maanden hebben ze in België hun eigen bouwbedrijf. “We moesten onszelf helemaal heruitvinden en opnieuw opstarten.”

Rebeca verhuisde in 2001 van Argentinië naar Miama in Florida om er betere werkgelegenheden te vinden. Na een vijftal jaar verhuisde ze opnieuw in de buurt van Orlando. Daar behaalde ze haar makelaarslicentie in de bouw en startte er haar eigen bedrijf op.

“Eigenlijk ben ik mijn carrière begonnen als chef-kok bij een groot restaurant in Miami en voeding specialist,” vertelt Rebeca. “Toen ik verhuisde, besloot ik om van beroep te veranderen en stapte in de bouwsector met mijn eigen zaak.”

Rebeca was er werkzaam in 3 sectoren:

  • High-end remodeling (verbouwingen)
  • Vastgoed
  • Vastgoedbeheer (decoratie modelwoningen voor grote bouwers en flip houses)

Barcelona

In 2012 besloot Rebeca om samen met haar man en zoon naar Barcelona te trekken. De mentaliteit in Spanje bleek helemaal anders als de VS te zijn.

“Onze verhuis naar Europa bleek niet zo’n goede beslissing,” zegt Rebeca. “We verkochten alles in de VS maar verloren uiteindelijk in Barcelona. De ondernemerscultuur is hier totaal anders. Ons restaurant faalde uiteindelijk. Bijna al het geld was op! We moesten onszelf heruitvinden en opnieuw starten.”

In 2018 besloot het gezin naar België te komen voor een betere toekomst.

9055a097-3310-42c8-9825-673892423521
20200713_130140

Project AZO!

“Ben van Project AZO! was mijn businesscoach en heeft me hard geholpen,” vertelt Rebeca. “In juli 2020 hebben we onze Belgisch bedrijf opengedaan. We hadden er al eentje in Barcelona waardoor we bouwvakkers vandaar naar hier hebben gebracht."

"Alles loopt goed op dit ogenblik. Mijn enige klacht die ik over België heb, is het slechte weer.”

IMG_0560 (2)

Contactgegevens