Knippen in corona

VIP Kapsalon in Landen


Mujtaba Amiri verhuisde in 2016 van Iran naar België. Hij heeft de Afghaanse nationaliteit maar woonde sinds hij 2 jaar oud was in Isfahan, een grote stad in Iran. Op 1 november opende hij zijn kapperszaak (VIP Kapsalon) in Landen met de hulp van Project AZO!. Een dag later moest hij alweer de deuren sluiten door de verstrengde coronamaatregelen.

M

Mujtaba vluchtte in 2016 van Iran naar Turkije. Via tussenstops in Oostenrijk en Duitsland kwam hij na 1 maand reizen in ons land terecht. Zijn asielaanvraag werd erkend na 2 jaar in een asielcentrum te wonen.

”Ik ben daarna meteen een opleiding als kapper gaan volgen bij SYNTRA Limburg,” legt Mujtaba uit. “Op 1 november was mijn zaak helemaal klaar om te starten en heb ik hem geopend. Maar 2 november was het terug lockdown in België en alle kappers moesten dicht. Dat is zeer jammer.”

Hulp Project AZO!

Mujtaba was al kapper in Iran en had in België meteen het idee om zijn eigen zaak te starten.

“Project AZO! heeft me geholpen met de complexe regelgeving in België uit te leggen,” zegt Mujtaba. “Het is hier een zeer ingewikkeld land en ik kende er weinig van. Hoe moet je werken, wat moet je doen als je een zaak wil starten, hoe zit het met de belastingen en sociale zekerheid …? Ze hebben mij heel veel geholpen met mijn zaak.”

image005

De kapperszaak (VIP Kapsalon) kan je vinden in de Stationsstraat in Landen. Mujtaba ziet het zeker nog zitten in de toekomst en hoopt dan in 2021 open te kunnen gaan eenmaal de coronamaatregelen versoepeld worden.

“2020 was een zeer moeilijk jaar voor mij. Ik moest alles opnieuw van 0 starten en dan kwam corona. Maar 2021 zal mijn jaar worden.”

Contactgegevens

thumbnail_image006