Ahston Ka bezorgt geschenken als elf in de coronaperiode

Elf of Light: levend standbeeld aan jouw deur tijdens kerst


Ashton Ka (artiestennaam) komt uit Bulgarije en begon in het poppentheater als actrice in 2007. Bijna als grap maakte ze toen haar eerste kostuum voor een levend standbeeld. Maar Ashton werd gepassioneerd door deze kunst. Zoveel jaren later en na tal van internationale prijzen, kan jij deze kerstperiode Ashton boeken als Christmas Elf Delivery.

“Magic Delivery is leuk, goedkoop en een grote afleiding voor kinderen in deze moeilijke tijden,” legt Ahston uit. “Ik bezorg kerstgroeten en cadeautjes van klanten aan de deur van hun geliefden of vrienden. Uiteraard met een klein optreden als Elf of Light voor de deur of in de tuin met alle veiligheidsmaatregelen in gedachten!”

Achtergrond

In 2007 begon Ashton (Nadezhda Goncheva is haar echte naam) in het poppentheater als actrice. Ze ontwikkelde zich in 2011 als een levend standbeeld. Sindsdien zijn haar voorstellingen bekend op festivals en evenementen over de hele wereld.

“Ik ontwerp en maak mijn eigen personages en kostuums,” verklaart Ahston. “In 2015 creëerde ik samen met mijn collega's het Living Statues Project (LSP), een groep van 10 levende standbeelden uit 5 verschillende landen. We kwamen op het idee om ervaringen uit te wisselen en samen iets moois te doen. Sindsdien ontmoeten we elkaar regelmatig voor samenwerkingen.”

elf 1
elf 5

Kerstplannen in corona

Van juli 2020 tot begin oktober was Ashton vooral werkzaam als levend standbeeld in de straten van Antwerpen en op een paar kleine festivals.

Maar sinds de tweede lockdownmaatregelen van start zijn gegaan, is er weinig zekerheid voor festivals en evenementen. Ashton kwam dan op het idee (met de toestemming van Stad Antwerpen) om als verkleedde elf cadeautjes te leveren bij mensen thuis met een bijhorende act.

“Ik heb de hulp ingeschakeld van Project AZO! om later mijn eigen zaak te starten,” vertelt Ashton. “De enige reden dat ik nog niet meteen sprong, is door de onzekerheid met corona. Maar ondertussen ben ik met dit nieuwe kerstproject toch even bezig.”

Contactgegevens

Wil jij deze kerst opfleuren voor jouw geliefden en vrienden? Boek dan Ashton Ka als Christmas Elf Delivery.