Binnenkijken in het 'kot' van Sabiya

Interieur­architect in wording


Geboren in India, een tijdje gewoond in Zweden en de Verenigde Staten maar vandaag de dag verblijft Sabiya Pathan met haar Belgische man en zoontje in Antwerpen. Sabiya heeft een droom. Ze wil haar eigen bedrijf oprichten waar ze als interieurarchitect designs en virtuele ontwerpen maakt. Met de hulp van Project AZO! hoopt ze die ambitie op termijn misschien waar te kunnen maken.

“Mijn diploma Interieurarchitectuur (uit de UK) was mijn eerste stap richting een nieuwe carrière,” legt Sabiya uit.

“Ik leerde er de technische en praktische vaardigheden die nodig zijn om design ideeën te vertalen naar de realiteit. Ik geloof om ruimtes te ontwerpen die een ziel hebben die de persoonlijkheid van de klanten moet capteren.”

Sabiya trouwde in 2010 met haar Belgische man. Ze verhuisden toen voor zijn werk naar Zweden. Na een aantal jaren gingen ze terug in Indië wonen. In 2017 hebben ze eerst 1,5 jaar in Belgie gewoond vooraleer ze enkele maanden naar de VS vertrokken zijn. Sinds juli 2019 zijn ze terug in België.

Ondertussen hebben ze ook een zoontje. In België volgde Sabiya een online cursus in interieurdesign en toen ging de bal aan het rollen.

Grenzen verleggen

Grenzen verleggen zijn essentieel in deze sector met veel ontwikkelende trends voor professionele en persoonlijke groei. Het doel van Sabiya als interieurarchitect is ontwerpen maken in evenwicht en harmonie, maar die ook gericht zijn op het functionele.

Sketchup is de software die ze gebruikt voor 3D tekeningen te maken waar de klant het conceptontwerp kan zien in Virtual Reality.

Kitchen and Den
2345299F-13DB-4820-A3B6-B1C69CDE5008

“Onlangs hebben mijn man en ik een appartement aan de kust gekocht,” vertelt Sabiya. “Ik werkte aan de plattegrond en het ontwerp ervan. Toen wij een aantal interrieurwinkels bezochten, moesten we een definitieve keuze maken van sanitair, keuken en vloeren. Ik liet het personeel toen mijn 3D-tekeningen voor ons appartement zien. Mijn tekeningen werden heel positief onthaald en konden met weinig aanpassingen overgenomen worden."

"Vooral de keuken designers vroegen om zeker contact te houden wanneer ik mijn eigen zaak zou beginnen. Ze waren heel geïnteresseerd in de 3D tekeningen in Sketchup en rendering."

Hulp van Project AZO!

“Mijn merknaam en logo zijn bijna klaar voor Instagram. Ik ga ook heel wat investeringen moeten doen in gepaste software en een sterke laptop om mee te kunnen werken. Mijn businessplan moet ik nog op punt stellen. Daar roep ik de hulp in van Project AZO!.”

Project AZO! leert Sabiya hoe ze een marktanalyse doet en hoe ze op klanten moet afstappen.

“Er is heel veel concurrentie op de markt. Daardoor koos ik voor deze 3D-technologie want daarin zijn er nog veel mogelijkheden op de markt.”

Contact